Hoe moet je het coronavirus herkennen?

Hoogstwaarschijnlijk maakt u zich ook zorgen over het risico dat u besmet raakt met het (COVID-19) virus. Dit virus wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2. De ziekte kan luchtwegen en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Daarbij is het belangrijk om de symptomen te herkennen en u zelf en andere in uw omgeving te beschermen.

1: De symptomen herkennen

Let op of u moet hoesten, een loopneus heeft, of moeite heeft met ademen. Bij het (COVID-19) virus gaat het over een infectie van de luchtwegen, desondanks zijn hoesten en het hebben van een loopneus de meest voorkomende symptomen. In dit geval kunt u het best de huisarts bellen als u denkt dat uw symptomen veroorzaakt worden door het coronavirus. 

  • U kunt nagaan of u wellicht in de buurt bent geweest van iemand die ziek was. Als dat klopt, is de kans groter dat u met het virus besmet bent geraakt.
  • Evenals u moet hoesten, probeer dan zo min mogelijk in de buurt te komen van mensen met een verzwakt immuunsysteem of hen die een hoog risico lopen op complicaties, zoals ouderen, kinderen en zwangere vrouwen.

2: Neem je temperatuur op om te zien of je koorts hebt.

Neem je temperatuur op om te zien of je koorts hebt. Koorts is een veelvoorkomend symptoom van het (COVID-19) virus, zo moet u altijd de temperatuur controleren als u denkt dat u misschien besmet bent geraakt met het virus. Bij 38 graden of hoger kan het erop wijzen dat u besmet bent geraakt met het coronavirus of een andere infectie. In dit geval is het noodzakelijk uw huisarts te contacteren en uw symptomen te bespreken.

  • Vermijd als u koorts heeft contact met andere mensen, omdat u waarschijnlijk besmettelijk bent.

3: Zoek medische hulp als u ademhalingsproblemen hebt of kortademigheid ervaart.

Zoek medische hulp als u ademhalingsproblemen hebt of kortademigheid ervaart. Het (COVID-19) virus kan ademhalingsproblemen veroorzaken, wat altijd een gevaarlijk symptoom is. In dit geval is het noodzakelijk dat u onmiddellijk contact zoekt met uw arts of zoek medische hulp als u moeite heeft tijdens het ademhalen. Waarschijnlijk heeft u een ernstige infectie, zoals (COVID-19).

  • In dit geval kan het zo zijn dat u bijkomende behandelingen nodig hebt voor uw ademhalingsproblemen, dus is het verstandig om uw art te raadplegen met kortademigheid.

4: Het is ook mogelijk keelpijn en een loopneus kunnen duiden op een andere infectie.

Terwijl (COVID-19) een luchtwegeninfectie is, veroorzaakt het vaak geen zere keel of loopneus. De meest veelvoorkomende symptomen zijn hoesten, kortademigheid en koorts. Andere symptomen van een luchtwegeninfectie wijzen erop dat u een andere ziekte draagt, zoals verkoudheid of griep. Verder kunt u dan ook altijd in dit geval de huisarts bellen.

 

  • Het is aannemelijk dat je nerveus bent vanwege het nieuwe virus als je je misselijk voelt, echter hoeft u hierover geen zorgen te maken als u andere symptomen ervaart dan koorts, hoesten en kortademigheid.

 

Tips

  1. Thuis Werk zoveel mogelijk thuis
  2. Afstand Houd 1,5 meter afstand
  3. Handen Was vaker je handen
  4. Elleboog Nies en hoest in je elle boog