RUIMTEDESINFECTIE

Pro-Purity vortex is een milieuvriendelijk desinfectiemiddel op basis van actief zuurstof dat zich onderscheidt door een milde en langdurige werking. Het tast bijvoorbeeld niet uw machines of leidingen aan en blijft tot 110 uur actief.

Pro-Purity vortex

Waterstofperoxide heeft een krachtige oxiderende werking. Het probleem met pure waterstofperoxide is dat het erg instabiel is. Het reageert erg snel, stopt nooit meer met reageren en is dus snel “op”. Om dit tekort te ondervangen zijn veel methodes bedacht om de waterstofperoxide meer stabiel te maken. Deze hebben een wisselend succes. Pro-Purity vortex is gestabiliseerd middels een gel van natuureigenproducten, waaronder voedingszuren.

Pro-Purity vortex zorgt voor een volledig gecontroleerde reactie van
waterstofperoxide waardoor erg weinig chemicaliën verloren gaan en een veel betere desinfectie wordt bereikt. De waterstofperoxide wordt omgezet in microencapsulated oxygen, daarom is Pro-Purity vortex uniek en niet meer vergelijkbaar met waterstofperoxide.

Waarom Pro-Purity vortex?

Pro-Purity vortex is een milieu vriendelijk desinfectie middel op basis van actief zuurstof. ProPurity vortex kent de volgende eigenschappen:

 1. Een krachtige oxiderende werking: Omdat de actieve stof waterstofperoxide is, blijft dit het voornaamste werkingsprincipe.

 2. Een milde werking: de oxiderende werking beperkt zich tot het micro-organisme. Pro Purity vortex is zo mild dat het apparatuur niet aantast (geen put corrosie en aantasting van aluminium).

 3. Een langdurige werking: de stabilisator van Pro-Purity vortex is zo krachtig dat het middel extreem lang stabiel kan blijven (tot 110 uur).

 4. Start/stopfunctie: wanneer er geen organische vervuiling aanwezig is, komen er geen actieve bestanddelen vrij. Het is dus mogelijk dat Pro-Purity vortex wat bacteriën doodt, haar restcapaciteit behoudt en na enkele uren nieuw aangekomen bacteriën weer doodt.

 5. Residuloos: Waterstofperoxide vervalt uiteindelijke tot water en zuurstof. De stabilisatoren worden in het proces door de waterstofperoxide verbruikt. Hier blijft dus ook niets van over.

 6. Kleur, geur- en smaakloos: het middel kent geen nare bijeffecten in het proces.

 7. Extreem groot werkingsgebied: Verwijdert zowel grampositieve als gramnegatieve

  bacteriën, schimmels, bacteriesporen en virussen.

 8. Geen resistentie mogelijk: door de oxidatieve werking kan er geen resistentie worden opgebouwd.

Pro-Purity waterstofperoxiden

Pro-Purity vortex behoort tot de laatste groep waterstofperoxiden. Het is gestabiliseerd middels een gel van natuureigenproducten, waaronder voedingszuren, waardoor de waterstofperoxide wordt omgezet in microencapsulated oxygen. Pro-Purity vortex kent geen van de nadelen van de bovenstaande middelen!

Pro-Purity vortex versus andere desinfectiemiddelen

Hieronder een samenvatting met voor- en nadelen van andere desinfectiemiddelen in de markt:

  1. Op basis van chloor:
   – Chloor wordt steeds minder populair vanwege mogelijk carcinogene verbindingen. – De effectiviteit van chloor is erg gebonden aan de zuurgraad.
   – De toepassing in watersystemen is sowieso niet effectief.
   – Voor desinfectie van productieruimten kan chloor effectief zijn.
   – Het wordt vooral gebruikt vanwege de lage kosten.

  2. Op basis van quaternaire ammoniumverbindingen: – Quats kunnen goed werken.
   – Micro-organismen worden echter snel resistent. – Quats laten residuen achter in apparatuur.

  3. Op basis van alcohol:
   – De werkingsduur van alcohol is vaak te kort omdat het snel vervliegt.

  4. Op basis van waterstofperoxide:
   -Waterstofperoxiden zijn over het algemeen goede desinfectiemiddelen.
   – Middelen met zilvernitraat brengen een risico op metaal in het voedsel mee. – Middelen met perazijnzuur zijn ook erg agressief voor apparatuur.
   – Van middel tot middel kunnen er nadelen optreden.